Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Stockholm-London

2013Posted by Sofia Tue, July 02, 2013 21:32:44
Det var härligt att komma hem några dagar och tillbaka i London så inser jag att jag helt enkelt vant mig vid London. Men 3 dagar i Stockholm och snabb skjuts tillbaka till vad man lämnade så frågar jag mig förvånat...hur sjutton har jag stått ut så här länge i London!?

Direkt när vi landade och klev ut planet, det första som smekte min hud...sol!! Oj vad min hud har saknat det. T om om det är vinter i Sverige så är det i alla fall sol. Det kan vara moln mellan solstrålarna men solen finns där. Här i London är solen helt inkognito, det är så grått och sjukt deprimerande. Så alla ni vänner hemma i Sverige som klagar på några moln...ni vet inte vad ni talar om ;) (Men förstår såklart att det inte är som i södra Europa hemma direkt)

Jag var på arbetsförmedlingen och skrev in mig och jag satt där helt förstummad över vilken skillnad det är från min erfarenhet här i London. Personal gick runt hela tiden och fråga om någon behövde hjälp, nästan oroliga över att alla inte fått hjälp. Och hon som tog emot mig, supertrevlig.

Jag upplever det över lag hemma i Sverige, att människor är vänligare och mer hjälpsamma. Det känns så otroligt skönt och det gör mig på gott humör.

Vattnet, naturen, maten, människorna, vädret....så saknat.

Blir bara på dåligt humör av att vara tillbaka i London, suck all trängsel, all smuts, att behöva åka in till stan för att hitta en mataffär med vettig mat. Blä blä

Och min jädra landlord som spelar gitarr och har TVn på utan att stänga dörren varje jädra kväll. Den andra killen vi hade som bodde här innan, jobbigt att han alltid var hemma så man aldrig fick vara själv...men nu en som också alltid är hemma men dessutom spelar gitarr och ser på TV utan att stänga dörren. Har de inget jädra liv människorna!!

En positiv sak. Min faster tyckte att jag blivit smalare. Inget jag reflekterat över men om det är så är det antagligen för att jag inte äter massa kakor och godis här eftersom jag inte känner samma sug för deras kakor och de har äckligt godis. Jag ska försöka hålla det när jag är tillbaka i Sverige men inser att det kommer bli svårt med alla godsaker som lockar. Åt en del sötsaker hemma men kände att min kropp vant sig av så kunde inte äta så mycket.

Nu ska jag laga middag och sedan får jag väl lyssna på eller se något på datorn med lurarna på så jag slipper lyssna på han där uppe...suck. Huvudvärk igen.

Nedräkning....jag är så färdig med London


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.