Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Suck, suck

2013Posted by Sofia Mon, June 24, 2013 23:24:41
Vad glad jag är att jag flyttar snart. Vår landlord flytta nämligen in i huset i helgen och han ser det helt klart som sitt hem. Nu känns det mer som att man är inneboende hos någon. Jag tyckte att det var så skönt här för att det är så tyst och lugnt. Jag är ganska känslig för ljud och vill ha det tyst när jag kommer hem. Visst jag kan lyssna på musik ibland men då sitter jag och lyssnar. Jag har aldrig musik på som bakgrundsmusik. TVn kan jag ha på men det är en helt annan sak att höra någon annan ha TVn på avstånd. Han stänger liksom inte dörren om sig och så sitter han och spelar gitarr varje kväll....gaah vad jag avskyr folk som ska sitta och spelar gitarr, speciellt när de inte kan spela utan spelar samma strof om och om igen för att det är det enda de kan spela. Märker på en gång hur påverkad jag blir för jag som annars aldrig får huvudvärk känner av huvudvärk nu. Jag fattar bara inte varför han inte stänger om sig!! Hallå han vet att vi andra är hemma också, tycker det är så jädra respektlöst. När man varit på jobbet hela dagen med folk omkring sig och fullpackad tunnelbana då vill jag bara komma hem och ha lugn och ro.

Åh vad skönt det ska bli att bo själv igen, ännu en anledning till att jag faktiskt inte hade orkat stanna här så länge till. Kommer att kännas så otroligt lyxigt att bo själv igen och det bästa är att min lägenhet är väldigt tyst, aldrig hört något från grannar eller ljud från trappuppgången.

Som sagt nedräkning, sista dagarna på jobbet och det är såå seegt. Så himla otålig att få komma hem till Sverige och Stockholm och när jag vet att det är så nära blir jag väldigt otålig :)

Nu, nu, nu


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.