Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Portugal

2013Posted by Sofia Sat, June 15, 2013 18:21:53
Vakna av att käken, tanden, örat gjorde ännu mer ont. Tänkte nej, bara jag inte behöver gå till läkare eller tandläkare här. Men nu äntligen verkar det börja släppa. Blir trött av värken och kroppen känns slö. Var ute och jogga idag...huh inte i form längre. Det jobbiga med uppehåll, man tappar konditionen så snabbt. Men jag tänkte springa imorgon också, börja lätt och trappa upp. Man mår så mycket bättre när man rör på sig.

Cicci och jag har bokat hotell i Portugal, jag är nöjd, hitta ett med bra pris, nära stranden och med egen balkong. Jag föredrar att inte lägga för mycket på boende, totalt onödigt med tanke på hur lite tid man spenderar där och sedan har jag lärt mig att kollar man runt så kan man få minst lika bra för billigare pris. De vi hitta första kosta typ dubbelt. Nä hellre lägger jag pengar på mat, shopping och upplevelser. Ok om man ska på romantic weekend och vill lyxa till det men annars, bara det är fräscht och ok standard och ligger i bra område. Vi ska ta bussen till Lissabon på fredag morgon och stanna till lördag så nu kollar vi boende i Lissabon för en natt. Jag har vandrat runt på google maps street view. Jag känner fortfarande speciellt för detta land, det är så vackert och genuint. Blir helt kär i alla hus, renoverade men med gamla känslan kvar, stora fönster, dubbeldörrar, lite slitet på utsidan men vackra hus. Sist jag var i Lissabon åkte jag ju själv och gick inte runt så mycket på stan så ska bli jättekul att åka dit med Cicci och verkligen se mer av staden.

Jag lägger undan 200:- varje vecka nu till hotellet i Portugal, flyget är redan betalt. Gör att det inte känns så farligt när man väl ska åka, så jag får råd. Bra med planering :) Cicci och jag hade pratat om Portugal länge så jag får helt enkelt lösa det hela med bra planering :)

Längtar, längtar :)

Och snart ska jag boka min och mammas äventyr till Sardinien, också något jag verkligen ser fram mot. Mys :)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.