Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Nya mål

2013Posted by Sofia Sat, June 15, 2013 01:17:22
Jag känner att jag gjort rätt beslut men samtidigt kan jag fortfarande känna...att för CV.t borde jag. Men jag inser det praktiska, lönen. Kommer aldrig att få en vettig lön i London.

Det har varit ett helt fantastiskt år, jobbigt också men allt jag har upplevt och alla erfarenheter. Jag behövde det här och är otroligt glad att jag gjorde det.

Jag tror dock inte att jag är färdig med att bo utomlands men att det framöver kommer att handla om kortare perioder, att t ex gå någon kurs.

Jag har fortfarande praktikkursen kvar i Kapstaden som jag vill gå och så har jag börjat fundera på New York. Att flytta till New York är ganska kört men man kan ju stanna där ett tag som turist. Det skulle vara kul att spara ihop pengar och stanna där 1-2 månader. Är säkert väldigt svårt men att hitta en oavlönad praktik hade ju varit häftigt. Börjar känna mig stressad med allt man vill hinna med, med åldern och så. Men vi får se. Man kan ju alltid ha mål och drömmar iaf :) Det gillar jag, jag nästan måste ha det. Ha något att kämpa för. Ska fortsätta att söka stipendier också så får vi se om man får något napp.

Hur som helst så behöver jag ett break, få komma hem och hämta ny energi.

Nu dags att sova. Funderar på att ta mig till Portobello Market imorgon.

Hoppas, hoppas att min värk ska försvinna till imorgon. Ena bakre visdomstanden gör ont, alldeles svullen, väldigt irriterande.