Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Vilken sommar

2013Posted by Sofia Thu, June 06, 2013 00:02:57
Efter mycket velande bestämde jag mig, jag flyttar hem igen mitten av juli. Jag hade kunnat stanna i London hösten också, har inte så jobbig hemlängtan just nu, men kanske är för att jag vet att jag snart ska hem för weekend i Stockholm. Men jag insåg att även om jag skulle få tag på ett nytt jobb och stanna så kommer jag aldrig att få en vettig lön här. Det funkar helt enkelt inte.

Trots lite kluvenhet och viss sorg att lämna så är det så mycket kul som väger över framöver. Mest sorgsen är jag över att jag kommer att sakna Jimmy och Anne :(

Men med jobb i Stockholm så kommer jag ju att kunna flyga över till London när som helst för en weekend.

Men det positiva. Dels gör det här att jag kan följa med mamma och pappa när de ska upp till Stockholm slutet av juli, superkul att umgås allihop i Stockholm och kul att få se pappa äntligen komma iväg. Dessutom innebär det att jag för en gång skulle får en riktig Öland-semester och för en gång skull är ledig en sommar, jobbar ju typ alltid på sommaren med undantag för 1 veckas semester. Nä jag är så värd en riktig sommar-ledighet.

Plus att när jag har fått jobb i Stockholm...med vettig lön....så tänkte jag börja spara till en New York-resa. Har velat åka dit så länge och känner det är en sak jag bara måste göra. Vill passa på också då min kompis Emma flyttar dit i september och så har jag kontakt med en svensk tjej på Facebook som bor där, skulle vara jättekul att träffa henne.

Plus att jag prata med mamma i telefon och hon vill ha med mig på en resa i sommar eftersom hon inte vet om hennes väninna kan åka. Oj vad kul, mamma och jag på äventyr igen :)

Ojoj vilken sommar, bästa på länge tror jag.