Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Reflektioner

2013Posted by Sofia Sat, May 25, 2013 20:07:21
Jag är i Italien nu, i ett hus på en höjd med utsikt över havet. På ett sätt kände jag att jag behövde det här, få komma iväg och reflektera. Jag har ju ofta svårt med att bara vara, blir så rastlös. Solen är härligt men börjar redan sakna London lite...weird. Mest saknar jag såklart Stockholm men nä jag är verkligen ingen bo på landet person, skulle bli knäpp av att bo så här. Jag har ingen bil och finns inga bussar här, inga affärer och känns väldigt frustrerande att inte kunna gå och handla lite gott om man är sugen eller vin och choklad till kvällen. Jag har varit på stranden hela dagen idag men ska se om jag kan få killen som har huset att köra mig till city på måndag, imorgon söndag lär ju allt vara stängt. Det ska tydligen finnas en aktiv vulkan inte så långt härifrån, hade varit kul att se.

Reflektera ja, hm ska toksöka jobb när jag är tillbaka men annars tänker jag mycket på det här med att när man reser själv blir det så påtagligt att man hade velat ha någon att dela sina upplevelser med.

Imorgon ska det tydligen blir ännu mer sol än idag, se fram mot, har redan fått färg idag :)