Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Crazy

2013Posted by Sofia Sun, April 28, 2013 15:23:39
Ja det är galet...haha.

Jimmy kunde inte följa med till Italien eftersom han måste jobba så jag åker själv. Men jag funderade på det att det kanske är skönt faktiskt och jag kanske behöver komma iväg själv för att reflektera över saker. Jag har rest själv förr och vet att det går bra, ska bo på bed and breakfast också så antagligen kan man träffa folk där. Stället jag ska bo på ligger precis vid vattnet och jag planerar faktiskt mest att bara ligga på beachen i 3 dagar :) Lite ska jag nog se mig om, finns en del gamla borgar och historiska platser jag vill se men det blir nog ingen dyr resa med tanke på att det mest blir beachen och vandra omkring och upptäcka. När man reser själv blir det inte heller att man äter massa 3-rätters ute.

Havet är bästa platsen för mig, mitt altare som jag säger. Ska fundera över hur jag vill göra framöver med London och sådär. Och hur det blir med Paris framöver. Jag vill fortfarande bo i Paris ett tag men måste klura på det där. Tror att jag efter London och alla resor kan känna mig ganska nöjd och mätt men samtidigt grejen att bo i Paris alltså. Jag får nog se och ta det som det kommer, se hur det ser ut med pengarna framöver. Att ta CSN känns inte som några problem med tanke på hur lite studielån jag har men det räcker inte fullt ut med bara studielånet så jag måste ha lite extra. Jag har sagt och bestämt att så länge jag har råd så gör jag det och om jag inte går back är det ok. Jag har lånat lite pengar av mamma och de kommer jag snabbt att betala av när jag är tillbaka i Stockholm och har jobb igen, har fortfarande 5000:- mamma satte in som jag inte rört än och planerar att ge tillbaka. Jag känner på ett sätt att det här en tid i mitt liv som kan få kosta lite nu och som jag kan betala tillbaka när jag är tillbaka. Jag vill som sagt inte att det ska vara orimligt och just nu handlar det bara om 10.000:- men jag vill inte vara rädd att låta det kosta lite heller eftersom det här känns som once in a lifetime.

Iaf tillbaka till crazy :) Jimmy säger att han inte kan följa med till Italien men att han har hittat flygbiljetter till Palma, Mallorca 2 veckor senare för 600:- t/r!!!....alltså 600:-!!

Veckan efter kostar samma resa 3000:-. Det blir bara 3 dagar men jag kände va sjutton 600:-....let´s do It. Räkna mina pengar och det är faktiskt lugnt. Grejen med de här resorna är att vi gör korta resor över weekends så vi inte behöver ta ledigt från jobbet och det är så billigt plus att 1-3 nätter på hostel inte blir så dyrt heller, resan till Bryssel blir t ex bara en natt hostel. Resan till Palma så kommer jag att behöva ta en dag ledigt men det är faktiskt sommar och någon semester ska man väl vara värd :)

Så nu har jag Belgien om 2 veckor, Italien 2 veckor efter och Palma 2 veckor efter det och Stockholm slutet av juni :)

Men nu blir det att hålla lite i pengarna känner jag så matlådor och leva billigt i veckorna framöver :)

Ska bli helt underbart med sol!! Längtar :D Åh vad livet känns härligt nu, resa är bland det bästa som finns!! Love life