Skugglegend

Skugglegend

Ta inte livet på för stort allvar, men slösa inte bort det

”Jag gläds, samtidigt som jag är innerligt trött på att alltid glädjas åt det lilla. Jag vet att det är en fin egenskap som jag tror att jag ärvt av min mor, men ändå.”

”Att finna och njuta ensamheten i en ensamhetslös tid och kultur är nog den största glädjen. Även om det liksom med så många andra njutningar handlar om något man inte kan avgöra när det har förvandlats till ett destruktivt mönster. Alla döljer vi svärtan i oss själva så hårt. Ljuger för oss själva. Intalar oss att det vi vill ha också är det vi behöver, intalar oss att det fega och bekväma är det rätta och sunda.”

Av Per Hagman

Jag har en bilddagbok men kände att jag saknar att skriva och därför blev det en blogg. Jag kommer att skriva om tankar, livet, funderingar, samhälls iakttagelser, åsikter, nöje, kultur och händelser.

Smycken

2013Posted by Sofia Sun, March 24, 2013 17:29:42
Usch vad helgerna går fort men det är tur att man har något att se fram mot, kommer att räkna ner dagarna till torsdag och Paris. Jag ska googla ikväll efter vintage-butiker i Paris. Vill hitta fina smycken, är lite inne på smycken just nu eftersom jag insåg att jag har ganska dåligt med smycken. Jag gillar enkla, klassiska smycken på mig själv. Jag tycker att min kusin My är jättebra på att matcha och det ser alltid coolt ut på henne men om jag sätter på mig något stort smycke känns det bara fel.

När jag är tillbaka i Stockholm och min lägenhet ska jag köpa en handhängare att ha på mitt träbord vid toan där jag ska samla alla mina smycken.

Jag har redan köpt en del nya smycken här i London och när jag var i Hastings och Oxford, kul att ha som minnen.

Jimmy berätta igår att han hade sett jättebilliga flygbiljetter till Stockholm. Visst jag skulle kunna åka hem en helg eftersom det är så billigt, jag har stor hemlängtan, men jag har bestämt mig för att inte göra det. Jag vill hålla ut eftersom jag vill längta så mycket att den dagen jag flyttar hem igen så ska jag ha saknat så mycket att jag kommer känna stor lycka och lättnad över att komma tillbaka och för att jag ska se Stockholm med nya ögon. Redan nu tänker jag på nya ställen jag vill upptäcka och museum jag vill besöka. Jag vill helt enkelt återupptäcka Stockholm :) Det är så lätt när man har bott länge på ett ställe att man går till samma ställen och glömmer bort allt annat som finns att upptäcka.

Jag saknar även Öland och mamma och pappa. Jag tänker ibland på hur jag längtar efter en sommardag på Öland och biltur med mamma och pappa. Åka till hamnen och äta lunch, sitta på altanen och sola....mm längtar. I år kommer det för en gång skull antagligen att bli ett längre sommarbesök hemma eftersom jag planerar att mellanlanda hos mamma och pappa innan jag återvänder till min lägenhet i Stockholm. Vad jag ska njuta!!

Syrran och jag har pratat lite om framtiden, vi har lite tankar på att kanske skaffa ett radhus eller liknande ihop i Stockholm, kanske mer utanför stan som Tyresö elr liknande. Det skulle vara kul att få upp syrran och kul om man har något ihop för då kan man bo större och så får man sällskap och syrrans katter på köpet....mysigt.

Nä nu måste jag fortsätta jobba och sedan relaxa med någon film innan sovdags.